Jesenné chladné a sychravé dni priam volajú po niečom teplom, čo zasýti a zahreje. O to viac, ak je to zdravé a jednoduché na prípravu. Čo by to mohlo byť? Správnu odpoveď vám prezradí náš MioMat - exkluzívny hrnček var.
Namiesto čarovnej formulky „hrnček var“ stlačíte tlačidlo a šikovný pomocník uvarí lahodné jesenné polievky na počkanie. Zahrejte sa hneď po príchode z práce a zabudnete, že máte za sebou náročný deň. MioMat sa o všetko postará za vás. Spája v sebe funkcie polievkovaru, kašovaru, výrobníka rastlinného mlieka a smoothie makera.
Polievky plné vitamínov
Jeseň je čas sezónnych ochorení. Organizmus čelí vírusom a baktériám. Vy sa ich ale báť nemusíte, pretože s MioMatom do tela dostanete toľko vitamínov, že vás budú choroby zoširoka obchádzať.
Tajomstvo MioMatu spočíva v šetrnej príprave pokrmov, a to dokonca aj v RAW kvalite. Zúžitkujte všetky vitamíny zo sezónnej zeleniny a vyzbrojte sa proti chorobám s jesennými polievkami z MioMatu. Pripravili sme si pre vás zopár inšpirácií.
- Tekvicová polievkaPríroda vedela, prečo z tekvice urobila symbol jesene. Obsahuje všetko, čo telo potrebuje, aby odolalo náporu počasia a vírusov. Nájdete v nej vitamín A, C, E, železo a kyselinu listovú. Tekvicové semienka sú zase bohaté na všetky stopové prvky. MioMat pre vás uvarí výbornú tekvicovú polievku.Ingrediencie
- hokkaido tekvica
- cibuľa
- soľ
- čierne celé korenie
- voda
- tekvicové semienka
PostupTekvicu umyte a nakrájajte na malé kocky. Šúpať ju nemusíte, pretože šupka hokkaido tekvice varením zmäkne. Cibuľu očistite, nakrájajte a spolu s tekvicou vložte do MioMatu. Pridajte soľ, korenie, zalejte vodou medzi rysky MIN a MAX. Polievka je hotová za 25 minút. Podávajte s tekvicovými semienkami.- Gaštanová polievkaVedeli ste, že gaštany majú toľko vitamínu C ako citrón? Okrem toho obsahujú vitamíny B, E a K. Určite ste si už niekedy dali pečené gaštany. Skúsili ste už ale gaštanovú polievku? MioMat premení jemnú chuť zdravých gaštanov na delikátnu špecialitu.Ingrediencie
- 350 g olúpané jedlé gaštany
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- vodu
- soľ
- čierne mleté korenie
PostupCibuľu a cesnak očistite, nakrájajte nadrobno a spolu s gaštanmi vložte do MioMatu. Zalejte vodou a nastavte program Mash/Soup. Počkajte 25 minút, dochuťte soľou a korením a naložte na tanier.Kapustová polievkaKapusta nie je bohatá iba na vitamíny ako vitamín C, A, E či K, ale aj na vápnik, horčík, železo a vlákninu. Kapustová polievka posilní imunitu a podporí trávenie. Už ju iba uvariť.Ingrediencie- malá hlávka kapusty
- mrkva
- cibuľa
- soľ
- čierne mleté korenie
- voda
PostupZeleninu očistite, nakrájajte na malé kúsky a vložte do MioMatu. Pridajte vodu tak, aby bola medzi ryskami MIN a MAX, stlačte tlačidlo a o 25 minút máte na stole voňavú krémovú polievku.