Zdravé jesenné polievkové inšpirácie, ktoré zahrejú a telu dodajú vitamíny
Jesenné chladné a sychravé dni priamo volajú po niečom telom, čo zasýti a zahreje. O to viac, ak je to zdravé a jednoduché na prípravu. Čo by to mohlo byt? Správnu odpoveď vým prezradí náš MioMat - hrnček var.
Namiesto čarovnej formulky „hrnček var“ stlačíte tlačidlo a šikovný pomocník uvarí lahodné jesenné polievky na počkanie. Zahrejte sa hneď po príchode z práce a zabudnete, že máte za sebou náročný deň. MioMat sa o všetko postará za vás. Spája v sebe funkcie polievkovaru, kašovaru, výrobníka rastlinného mlieka a smoothie makera.
Polievky plné vitamínov
Jeseň je čas sezónnych ochorení. Organizmus čelí vírusom a baktériám. Vy sa ich ale báť nemusíte, pretože s MioMatom do tela dostanete toľko vitamínov, že vás budú choroby zoširoka obchádzať.
Tajomstvo MioMatu spočíva v šetrnej príprave pokrmov, a to dokonca aj v RAW kvalite. Zúžitkujte všetky vitamíny zo sezónnej zeleniny a vyzbrojte sa proti chorobám s jesennými polievkami z MioMatu. Pripravili sme si pre vás zopár inšpirácií.
Tekvicová polievka
Príroda vedela, prečo z tekvice urobila symbol jesene. Obsahuje všetko, čo telo potrebuje, aby odolalo náporu počasia a vírusov. Nájdete v nej vitamín A, C, E, železo a kyselinu listovú. Tekvicové semienka sú zase bohaté na všetky stopové prvky. MioMat pre vás uvarí výbornú tekvicovú polievku.
Ingrediencie
- hokkaido tekvica
- cibuľa
- soľ
- čierne celé korenie
- voda
- tekvicové semienka
Postup
Tekvicu umyte a nakrájajte na malé kocky. Šúpať ju nemusíte, pretože šupka hokkaido tekvice varením zmäkne. Cibuľu očistite, nakrájajte a spolu s tekvicou vložte do MioMatu. Pridajte soľ, korenie, zalejte vodou medzi rysky MIN a MAX. Polievka je hotová za 25 minút. Podávajte s tekvicovými semienkami.
Gaštanová polievka
Vedeli ste, že gaštany majú toľko vitamínu C ako citrón? Okrem toho obsahujú vitamíny B, E a K. Určite ste si už niekedy dali pečené gaštany. Skúsili ste už ale gaštanovú polievku? MioMat premení jemnú chuť zdravých gaštanov na delikátnu špecialitu.
Ingrediencie
- 350 g olúpaných jedlých gaštanov
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- pitnú vodu
- soľ a korenie
Postup
Cibuľu a cesnak očistite, nakrájajte nadrobno a spolu s gaštanmi vložte do MioMatu. Zalejte vodou medzi rysky MIN a MAX a nastavte program Mash/Soup. Počkajte 25 minút, dochuťte soľou a korením a naložte na tanier.
Kapustová polievka
Kapusta nie je bohatá iba na vitamíny ako vitamín C, A, E či K, ale aj na vápnik, horčík, železo a vlákninu. Kapustová polievka posilní imunitu a podporí trávenie. Už ju iba uvariť. V MioMate to je dokonale jednoduché.
Ingrediencie
- menšia hlávková kapusta
- 2 mrkvy
- 1 cibuľu
- soľ a korenie
- pitnú vodu
Postup
Zeleninu očistite, nakrájajte na malé kúsky a vložte do MioMatu. Pridajte vodu tak, aby bola medzi ryskami MIN a MAX, stlačte tlačidlo a o 25 minút máte na stole voňavú krémovú polievku. Dochuťte soľou a korením. Dobrú chuť.