Mamigo Blog Zdravé jesenné polievkové inšpirácie, ktoré zahrejú a telu dodajú vitamíny


Jesenné chladné a sychravé dni priam volajú po niečom teplom, čo zasýti a zahreje. O to viac, ak je to zdravé a jednoduché na prípravu. Čo by to mohlo byť? Správnu odpoveď vám prezradí náš MioMat. 

Namiesto čarovnej formulky „hrnček var“ stlačíte tlačidlo a šikovný pomocník uvarí lahodné jesenné polievky na počkanie. Zahrejte sa hneď po príchode z práce a zabudnete, že máte za sebou náročný deň. MioMat sa o všetko postará za vás.

Polievky plné vitamínov
Jeseň je čas sezónnych ochorení. Organizmus čelí vírusom a baktériám. Vy sa ich ale báť nemusíte, pretože s MioMatom do tela dostanete toľko vitamínov, že vás budú choroby zoširoka obchádzať. 
Tajomstvo MioMatu spočíva v šetrnej príprave pokrmov, a to dokonca aj v RAW kvalite. Zúžitkujte všetky vitamíny zo sezónnej zeleniny a vyzbrojte sa proti chorobám s jesennými polievkami z MioMatu. Pripravili sme si pre vás zopár inšpirácií. 

  • Tekvicová polievka 
    Príroda vedela, prečo z tekvice urobila symbol jesene. Obsahuje všetko, čo telo potrebuje, aby odolalo náporu počasia a vírusov. Nájdete v nej vitamín A, C, E, železo a kyselinu listovú. Tekvicové semienka sú zase bohaté na všetky stopové prvky. MioMat pre vás uvarí výbornú tekvicovú polievku.

    Ingrediencie
    • hokkaido tekvica
    • cibuľa
    • soľ
    • čierne celé korenie
    • voda
    • tekvicové semienka

    Postup
    Tekvicu umyte a nakrájajte na malé kocky. Šúpať ju nemusíte, pretože šupka hokkaido tekvice varením zmäkne. Cibuľu očistite, nakrájajte a spolu s tekvicou vložte do MioMatu. Pridajte soľ, korenie, zalejte vodou medzi rysky MIN a MAX. Polievka je hotová za 25 minút. Podávajte s tekvicovými semienkami. 

      • Gaštanová polievka
        Vedeli ste, že gaštany majú toľko vitamínu C ako citrón? Okrem toho obsahujú vitamíny B, E a K. Určite ste si už niekedy dali pečené gaštany. Skúsili ste už ale gaštanovú polievku? MioMat premení jemnú chuť zdravých gaštanov na delikátnu špecialitu. 

        Ingrediencie
        • 350 g olúpané jedlé gaštany
        • cibuľa
        • 2 strúčiky cesnaku
        • vodu
        • soľ
        • čierne mleté korenie

        Postup
        Cibuľu a cesnak očistite, nakrájajte nadrobno a spolu s gaštanmi vložte do MioMatu. Zalejte vodou a nastavte program Mash/Soup. Počkajte 25 minút, dochuťte soľou a korením a naložte na tanier.


        Kapustová polievka
        Kapusta nie je bohatá iba na vitamíny ako vitamín C, A, E či K, ale aj na vápnik, horčík, železo a vlákninu. Kapustová polievka posilní imunitu a podporí trávenie. Už ju iba uvariť.

        Ingrediencie
        • malá hlávka kapusty
        • mrkva
        • cibuľa
        • soľ
        • čierne mleté korenie
        • voda

        Postup
        Zeleninu očistite, nakrájajte na malé kúsky a vložte do MioMatu. Pridajte vodu tak, aby bola medzi ryskami MIN a MAX, stlačte tlačidlo a o 25 minút máte na stole voňavú krémovú polievku.

Používaním tejto stránky súhlasíte so spracúvaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií