Mamigo Blog Späť do školy: Zdravé raňajkové kaše z MioMatu

Späť do školy: Zdravé raňajkové kaše z MioMatu



Spolu s otvorenými školskými bránami sa opäť roztočí bláznivý kolotoč. Budíček si musíte nastaviť skôr, vytiahnuť malého spáča z postele, nachystať oblečenie, skontrolovať aktovku, pripraviť raňajky, desiatu a popritom si aspoň rýchlo prečesať vlasy. 


Rána ale zvládnete aj bez stresu, ak sa o raňajky postará najlepší pomocník všetkých mamičiek – MioMat. Zázračný „hrnček var“ na želanie uvarí fantastické kaše, vďaka ktorým budú deti vstávať s radosťou. A vám zostane čas aj na make-up. 


Začnite deň so zdravými raňajkami

Raňajky sú základ dňa a je nesmierne dôležité, aby sa deti naučili pravidelne raňajkovať. Sami pediatri potvrdzujú, že veľký problém u väčšiny detí je, že neraňajkujú. Naučiť dieťa raňajkovať je ale ťažké. O to viac, ak sami ráno vypijete iba šálku kávy. Choďte deťom príkladom a raňajkuje s mini.  


Raňajky dodajú deťom energiu a povzbudia sústredenie, čo je nesmierne dôležité nielen počas školského roka. Prvé jedlo dňa musí byť ale vyvážené a obsahovať správny pomer komplexných sacharidov, zdravých tukov a bielkovín. Veľa rodičov podporuje názor, že dať dieťaťu hocičo na tanier je lepšie ako nič. Omyl. Nevhodné raňajky plné cukrov, tukov a konzervantov zaťažujú trávenie a dieťa príde do školy unavené. 


Zdravé kaše na raňajky, desiata do školy aj škôlky

Teplá kaša, plná celozrnných obilnín, orieškov a čerstvého ovocia, predstavuje ideálne raňajky. Poteší trávenie a uspokojí maškrtné jazýčky. Má vaše dieťa potravinovú intoleranciu? Uvarte kašu bez lepku či laktózy. V obchodoch je celá škála vhodných potravín na prípravu skvelých raňajok, ktoré neublížia citlivému brušku. 


S raňajkovými kašami od MioMatu budú rána ešte pohodovejšie. Obsah vrecúška iba vysypete do nádoby, pridáte vodu, stlačíte tlačidlo a o 25 minút sú raňajky hotové. Namiešané kaše od MioMatu predstavujú vyváženú zmes bez konzervantov, pridaného cukru a farbív. 100 % prírodné kaše neobsahujú lepok ani mlieko a čo je najlepšie, väčší školáci ich zvládnu pripraviť aj sami. MioMat sa postará o zdravé, chutné a rýchle raňajky každý deň. A čo zvýši, zabalíte na desiatu.


Na výber máte viacero raňajkových kaší 

Namiešaná  kaša quinoa, pšeno a pohánka je výborná na posilnenie organizmu. Quinoa patrí medzi potraviny s najvyšším obsahom bielkovín a obsahuje dvakrát viac vlákniny než ostatné druhy obilnín. Navyše je bohatá na horčík a železo. Pohánka zas čistí krv a podporuje funkciu obličiek. Okrem toho reguluje i zrážanlivosť krvi a celkovo posilňuje imunitný systém. Pšeno je plné železa a horčíka. Táto kaša je vhodná pre detičky od 8 mesiacov a určite by nemala chýbať ani v jedálničku dospelých. 


Na zdravé trávenie a podporu chudnutia sme pre vás namiešali kašu so pšenom a makom. Odporúčame tiež kašu s ryžou, slzovkou a kokosom. Slzovka je obilnina, ktorá podporuje funkciu sleziny, je močopudná a posilňuje pľúca. Ďalšou kašou v našej ponuke je hŕstková so šošovicou, mungo fazuľou a slzovkou. Táto kaša je ideálnou alternatívou zdravej večere po náročnom dni v škole. 


Na silné kosti, srdce zuby a do boja s chudokrvnosťou povolajte kašu z quinoi a sušených paradajok. Kaša je vhodná pre detičky od 1 roku. Ak máte u vás v rodine radi sladké raňajky siahnite po kaši z quinoi a lieskových orieškov.


Pozrite si kompletnú ponuku kaší a aj polievok a rastlinných mliek. Ponuka sa môže v priebehu času meniť, podľa dostupnosti surovín. Ďakujeme za pochopenie. 


Tak už poznáte tajnú zbraň mamičiek, ktoré chodia do práce v dobrej nálade a s úsmevom na perách. Pridajte sa k nim a majte krásne rána s MioMatom a raňajkovými kašami.