Mamigo Blog Rastlinné mlieka: Poznáte tie najzdravšie?

Rastlinné mlieka: Poznáte tie najzdravšie?

Rastlinné mlieka: Poznáte tie najzdravšie?




Viete, ktoré rastlinné mlieko bude vaším pomocníkom pri chudnutí a ktoré neobsahuje žiadny lepok? Predstavujeme vám tri najzdravšie rastlinné mlieka.


Kokosové mlieko

Kokosové mlieko je pre naše zdravie veľmi prospešné – pozitívne vplýva na imunitný systém, krvotvorbu, ako aj na nervovú sústavu. Pre svoje úžasné účinky si ho chvália i dámy, ktoré často bojujú s kvasinkovými infekciami a kokosové mlieko dokáže potlačiť i zápaly v tele. Aby toho nebolo málo, obsahuje veľa zdravého tuku, ktorý znižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Kokosové mlieko zachutí každému a využijete ho v akejkoľvek kuchyni, pretože má skutočne široké možnosti využitia, a to nielen v teplých, ale aj v studených jedlách. Kokosové mlieko skvelo dochutí raňajkové kaše, kokteily, omáčky či koláče alebo zdravé a osviežujúce smoothies. Úplne jednoducho si ho vyrobíte aj vy sami doma – postačí vám k tomu náš
MioMat – exkluzívny hrnček var a pár ingrediencií. Napríklad na exotické Amaranthovo-kokosové mlieko budete potrebovať len tri ingrediencie, a to strúhaný kokos, amaranth a ďatle. 


Viac receptov s kokosovým mliekom nájdete TU.


Ryžové mlieko

Ryžové mlieko ocenia najviac alergici, pretože je pre nich najvhodnejšie. A to z troch jednoduchých dôvodov – neobsahuje žiadny lepok, laktózu a ani cholesterol. Dobrý je aj pre našu imunitu, pretože naše telo zásobuje veľkým množstvom vitamínu D a antioxidantmi. Ryžové mlieko sa najčastejšie používa na prípravu raňajok, napríklad si ním môžete zaliať granolu. Keďže je spomedzi všetkých rastlinných mliek chuťovo najmenej výrazné, hodí sa do takmer všetkých omáčok a polievok.
Ryžové mlieko si v našom
MioMate vyrobíte raz-dva. Nasypete do neho 2 odmerky ryže, zalejete ju vodou a stlačíte tlačidlo na spustenie programu VeggieMilk Cereal. Po 10 minútach je nápoj hotový a vy ho len precedíte cez sitko. Medzi našimi receptami však nájdete aj chutné ryžovo-kokosové mlieko, ktoré v sebe spája blahodarné účinky aj ryžového, aj kokosového mlieka.

Mandľové mlieko

Viete, že mandle patria k najzdravším orechom? Tak prečo si ich nedopriať aj v podobe rastlinného mlieka! Nám veľmi chutí a milujeme ho najmä preto, že nemá žiadny cholesterol, len zdravé tuky, ktoré sú skvelé pre naše srdce. Jeho pitím budú zdravšie aj naše kosti a zrak a aby toho nebolo málo, nachádza sa v ňom len minimum kalórií, takže je skvelým pomocníkom pri chudnutí. Mandľové mlieko výborne chutí v pudingoch, koláčoch či v rôznych kašiach.