Mamigo Blog Ako presvedčiť deti jesť ovocie? Vyskúšajte jeho netradičné podoby!

Ako presvedčiť deti jesť ovocie? Vyskúšajte jeho netradičné podoby!

Ako presvedčiť deti jesť ovocie? Vyskúšajte jeho netradičné podoby!




Deti a ovocie – to nejde vždy dokopy. Najmä ak na ne v obchodoch číhajú farebné obaly všakovakých sladkostí. Hoci rodičia veľmi dobre vedia, že pre zdravie ich detí je ovocie veľmi potrebné, ony to tak často nevnímajú. Ak ani vaše dieťa nepatrí k milovníkom ovocia, máme pre vás zopár tipov, ako im ovocie ponúknuť v netradičnej podobe.


Zber ovocia a zeleniny

Sadenie ovocia či zeleniny v záhrade už síce tento rok nestihnete, ale čo tak si ho ísť pozbierať? Aj keď nemáte vlastnú záhradu, dnes i v okolí miest nájdeme množstvo samozberov jahôd, hrášku či iných druhov ovocia a zeleniny. Deti si tak ovocie spoja s nejakou aktivitou, ktorá ich môže namotivovať k zjedeniu – tie jahôdky si si predsa nazbieral sám, uvidíš, ako ti budú chutiť.

Zbierať môžete navyše aj rozmanité lesné plody počas prechádzky v prírode. Na túre môžete nájsť lesné jahody, ale napríklad aj čučoriedky. Verte nám, že vlastnoručne nazbierané ovocie bude deťom chutiť oveľa viac ako to, ktoré kúpite v obchode.


Letné „vykrajovačky”

Viete, koľko zábavy môžete spolu so svojimi deťmi prežiť pri vykrajovaní rôznych tvarov z ovocia a zeleniny? Potrebovať na to budete len obyčajné formičky na pečenie. Ovocie môžete napichnúť na drevené špáradlá a vytvoriť farebnú húsenicu. Malinu zas môžete nastoknúť na detský prštek a dokresliť naň fixkou tvár, ruky a zábavná postavička je na svete. Kto prvý zje všetkým desiatim Gašparkom klobúčiky? Možností, ako sa zabaviť pri príprave ovocného osvieženia, je naozaj veľmi veľa.


Vlastnoručne vyrobená zmrzlina

Ovocie môže byť i skvelou a najmä zdravšou náhradou zmrzliny. Vyrobiť si môžete napríklad ovocnú dreň. Jej príprava je naozaj veľmi jednoduchá. Pripravte si ovocie, väčšie druhy pokrájajte na kocky a nechajte zamraziť. Zamrazené ovocie už len rozmixujte, pridajte med alebo trstinový cukor a ovocná dobrota je hotová. Podobným spôsobom si viete vyrobiť aj nanuky. Ovocie nasypte do nanukových formičiek, zalejte malým množstvom vody spolu s cukrom alebo sirupom a nechajte zamraziť.


Smoothie v MioMate

Pitie popri hre v záhrade zaberie oveľa menej času, ako jedenie. Preto svojmu drobcovi pripravte chutné ovocné smoothie. Ovocie len nakrájajte na menšie kúsky, vložte do MioMatu a stlačte tlačidlo na prípravu smoothie. Ak nemáte žiadny nápad, nechajte sa inšpirovať našimi smoothies receptami.