Mamigo Blog Zdravý boost s jarnou zeleninou

Zdravý boost s jarnou zeleninou 




Cítite to? Jar je konečne tu! A my sme pre vás pripravili naše tri obľúbené jarné zeleniny, ktoré by nemali chýbať ani vo vašom jedálničku. Prezradíme vám, ako a prečo pomôžu vášmu zdraviu a máme pre vás pripravené aj tipy z MioMatuLuli Chefa Midi


Jarná cibuľka zalichotí vášmu srdcu 

Jarná cibuľka je nielen jemnejšia ako jej „veľká” sestra, ale aj ľahšie stráviteľná. Ukrýva v sebe veľa vitamínu C, provitamínu A, vitamínu B1, ale aj draslík či kyselinu listovú. Jarná cibuľka je známa tým, že má antibakteriálne účinky, znižuje hladinu cukru v krvi, bojuje proti jarnej únave. V neposlednom rade pomáha regulovať krvný tlak a posilňuje naše srdce. Ak ju nezaraďujete do svojho jedálnička pravidelne, vyskúšajte to aspoň v jarných mesiacoch, keď je najlahodnejšia. 


Luli Chef Midi tip: Pridajte jarnú cibuľku do už hotovej nemixovanej polievky z Luli Chefa Midi. Uvidíte, že vašu polievku ešte viac vyboostuje. 


Špargľu ocenia najmä budúce mamičky 

Hlavnou sezónou špargle je apríl až polovica júna. Odporúčame ju do jedálnička zaradiť práve v týchto mesiacoch, pretože je nielen najčerstvejšia, ale má i najviac vitamínov. Dobrú správu máme aj pre čitateľky, ktoré sa snažia o bábätko, alebo budúce mamičky. Špargľa obsahuje veľa kyseliny listovej. Jej nedostatok môže spôsobiť mnohé poruchy vývoja bábätka, a preto ju veľmi odporúčame zaradiť do jedálnička. 


Potešíte sa jej však aj pri chudnutí a pomáha pri pálení záhy. Špargľa navyše obsahuje veľké množstvo vitamínu C, vitamínov skupiny B a tiež draslík, horčík či fosfor. Keďže obsahuje veľa dusičnanov, už uvarenú špargľu nezohrievajte. 


Luli Chef Midi tip: Spravte si chutnú krémovú špargľovú polievku

Ak varíte pre rodinu, vyskúšajte špargľovú polievku z MioMatu


Špenát na budovanie svalov 

Dnes potešíme aj tých, ktorí do svojho života pravidelne zaraďujú aj pohyb a ich cieľom je rast svalov. Špenát je zelenina s malým množstvom kalórií a jesť ho môžete surový aj tepelne upravený. Stačí hrsť špenátových listov v smoothie alebo v šaláte a svojej imunite doprajete poriadnu dávku „boostu”. Navyše prečistíte svoje cievy od cholesterolu, podporíte pevnosť kostí, ale aj rast svalov a činnosť žalúdka. Nevyhýbajte sa však ani mrazenému špenátu – ten totiž obsahuje až päťkrát viac železa ako surový. 


Náš tip: Na našom webe nájdete množstvo receptov so špenátom z MioMatu. Choďte sa pozrieť a inšpirujte sa!