Mamigo Blog Zdravé grilovanie pre deti

Zdravé grilovanie pre deti

Zdravé grilovanie pre deti




Večera či obed v záhrade? To naši drobci milujú snáď ešte viac ako my dospelí! Grilovačka nemusí byť len pre dospelých. Zapojte do grilovania aj malých pomocníkov. Samozrejme, primerane k ich veku i schopnostiam.

Grilovanie s deťmi má svoje pravidlá. Drobcov väčšinou poriadnym hovädzím steakom neohúrite. Párky plné múky, ktoré kúpite v supermarkete, tiež nie sú veľkou výhrou. Vybrali sme preto niekoľko receptov, ktorým neodolajú nielen deti, ale ani dospelí.


Zeleninové miniburgre akurát do detskej rúčky

Ktorý malý nezbedník by odolal hamburgeru? To, čo v ňom bude, si môžete navoliť presne podľa svojich preferencií. “Mäso” môžete vyrobiť napríklad z vitamínmi nabitej cvikly alebo inej ugrilovanej zeleniny. Výborne chutí napríklad grilovaná mrkva, ktorá má príjemne sladkú chuť. Spravte ich však v menšej – detskej verzii, ktorú si drobec môže vziať do ruky a vydať sa za ďalším dobrodružstvom v záhrade.


Špíz z lososa

Mäso z lososa majú deti rady, pretože má jemnú chuť a žiadne kosti. Napichajte na špajdľu striedavo kocky mäsa z lososa a plátok citróna preloženého na polovicu, osoľte, okoreňte a šup so špízom na gril.


Pečená kukurica

Klasika, ktorej neodolá žiadny maškrtník. Úplne ju stačí dochutiť maslom a trochou soli. Hrýzť do kukurice zvládnu aj menšie detičky a budú mať z toho veľkú zábavu. Predtým, ako kukurica pôjde na gril, by však mala byť predvarená.


Mäkké mäsko, ktoré môžu chytiť do ruky

Aj keď vášmu drobcovi mäso nevadí, hovädzí steak asi neocení. Radšej vsaďte na hydinové alebo rybie mäso. Najviac ale zabodujú kuracie stehná, ktoré sú šťavnaté, nepotrebujú priveľa korenia a deti ich môžu chytiť do ruky a postupne objedať. Že sa trochu zašpinia? Veď je to predsa grilovačka a k tej príbory nepatria. Ak chcete mať istotu, že stehná nebudú pri kosti surové, predpečte ich v rúre.


Mami, dnes grilujem ja!

Jednoduché recepty na gril sú ideálnou cestou, ako nadšených malých kuchárov naučiť pripravovať si vlastné jedlo. Samozrejme, s dozorom milujúcich rodičov, ktoré sa postarajú o oheň, gril i krájanie. Menšie detičky môžu napichať rôzne ovocné a zeleninové špízy. Základné suroviny im pripravte a kombinovanie už nechajte na ne. Tie väčšie zapojte do zostavovanie burgra. Ony sami vedia, ako im to bude chutiť najlepšie. Nezabúdajte tiež na pitný režim – aj limonádu s čerešňami alebo uhorkou vám môžu pomôcť vyrobiť deti.

Predjedlom môže byť chutná a zdravá polievka, ktorú pripravíte v našom MioMate. Zapojíte ho vo vašom altánku a drobec vám môže pomôcť aj s jej prípravou. Nakrájajte mu všetky ingrediencie, ktoré potom len vloží do MioMatu. Rovnakým spôsobom pripravíte i osviežujúce smoothies. Prajeme vám veľa zábavy na rodinnej grilovačke!