Mamigo Blog Zdravá strava pre prázdninujúce deti

Zdravá strava pre prázdninujúce deti



Letné prázdniny sú tu a vy premýšľate, čo budete pripravovať svojim ratolestiam? Aby sme vám to čo najviac uľahčili, prinášame vám tipy, ako si čo najviac uľahčiť prázdninové varenie. 


Raňajky nevynechajte

Raňajky sú veľmi dôležité počas celého roka, obzvlášť cez prázdniny. Deti by mali raňajkovať plnohodnotné jedlá, aby mali počas celého dňa dostatok energie. Väčšinu dňa predsa strávia behaním po vonku, energie budú teda potrebovať až-až. Ak sa ponáhľate do práce a nemáte čas vymýšľať deťom jedlá, môžete využiť služby osobného kuchára Luli Chef. Zdravú výživu alebo smoothie budete mať pripravené v priebehu niekoľkých minút. Ušetríte tak čas a vášmu dieťaťu doprajete výživné a plnohodnotné raňajky. Luli Chef pripraví priamo jednu porciu, čo je tiež veľkým benefitom. Nevyjde nazmar ani zrnko. Ak radi varíte vo väčšom, povolajte do služby MioMat - hrnček var.


Rýchle recepty na výlety

Je nám úplne jasné, že sa vám počas leta nechce vystávať nad sporákom, kým uvaríte obed. Veď vonku je tak krásne! Práve pre tento prípad sme tu my a naše inšpirácie na zdravé a chutné recepty, ktoré sme vytvorili my alebo foodblogeri, s ktorými spolupracujeme. Na našom webe nájdete recepty pre celú rodinu, ktoré pripravíte v MioMate, ale aj pre jednotlivca v Luli Chefovi. Luli Chef vám pomôže, keď chcete pripraviť rýchlu porciu pre seba alebo svoje dieťa. 


Strava počas prázdnin? Naše kaše vás zachránia 

Máte už doma väčšie dieťa, ktoré zvládne prípravu jednoduchého jedla samé? Vyzbrojte ho vopred namiešanými sladkými či slanými kašami! V našom slanom balíčku piatich kaší nájdete hŕstkovú, cícer so zeleninou a sezamom, quinou so sušenými paradajkami, ryžu so zeleninou a mungo fazuľky so zeleninou. V sladkom balíčku nájdete namiešanú kašu s ryžou a kokosom, kašu z červeného ciroka a bieleho maku a ďalšie zaujímavé príchute. 


Príprava kaší je veľmi jednoduchá. Obsah balíčka sa vysype do MioMatu a stlačí sa program na prípravu kaší. O 25 minút je na stole plnohodnotné jedlo plné živín a vitamínov. 


A novinka je, že chystáme pre vás v najbližších týždňoch aj namiešané polievky a rastlinné mlieka. To sa teda máte  načo tešiť 😉