Mamigo Blog Tri tajomstvá zdravého životného štýlu, vďaka ktorým budete fit po celý rok

Tri tajomstvá zdravého životného štýlu, vďaka ktorým budete fit po celý rok  



Pravidelný pohyb, psychická pohoda a vyvážená strava. Tri piliere zdravého životného štýlu, ktoré vám pomôžu udržať sa v dobrej kondícii po celý rok. Poradíme vám, ako na to. 


Pravidelný pohyb 

Základom zdravého životného štýlu je pohyb. Svetová zdravotnícka organizácia odporúča minimálne 150 minút stredne intenzívnej aktivity týždenne. To však ani zďaleka neznamená, že po celom dni strávenom v kancelárii sa máte ísť na hodinu „vytrápiť” do posilňovne alebo na bežiaci pás. 


Pre udržanie dlhodobého zdravia je dôležitý práve pohyb, ktorý nesúvisí priamo s tréningom. Aký pohyb máme na mysli? Je to veľmi jednoduché. Stačí, keď ráno vystúpite o jednu zástávku ďalej od práce. V prípade sedavého zamestnania sa snažte čo najčastejšie meniť polohy alebo každú polhodinu trochu poprechádzať a ponaťahovať. 


Skúste tiež do svojho života zaradiť pravidelné prechádzky v prírode. Budete prekvapení, čo to s vami urobí. A áno, aj cielený tréning má svoj význam, avšak ani zďaleka nestačí. 


Psychická pohoda 

V dnešnej uponáhľanej dobe sa čoraz viac skloňujú pojmy ako stres a úzkosť. Chronický stres prispieva k vzniku mnohých civilizačných chorôb, a preto je dôležité ho v čo najväčšej miere minimalizovať. Spôsobov, ako uvoľniť a zlepšiť svoju psychickú pohodu je mnoho. 


Jedným z najlepších spôsobov je meditácia, ktorá má viacero podôb. Stačí si vybrať tú, ktorá vám vyhovuje. Osvedčené je i hlboké dýchanie, joga či relaxačné techniky


Tajomstvo šťastia je ukryté aj v socializácii s inými ľuďmi. Trávte čo najviac času so svojimi priateľmi. Nebojte sa zavolať ich na bowling alebo na prechádzku a porozprávať sa. V dobe, keď na nás z každej strany vyskakujú reelsy, je osobný kontakt s blízkymi ľuďmi vzácnym pokladom. Ak ho máte, buďte zaň vďační. Ak nie, vydajte sa hľadať ho. Byť súčasťou komunity je pre psychické zdravie veľmi dôležité. 


Vyvážený jedálniček 

Viete, aká diéta je najlepšia? Taká, ktorá si nájde významné miesto vo vašom životnom štýle. Doprajte svojmu telu všetky potrebné živiny, ktoré potrebuje k správnemu fungovaniu, a ono sa vám odvďačí zdravím. 


Často sa však stretávame s výhovorkami ľudí, že na zdravú stravu nemajú čas. Práca, koníčky, šport, rodina im zaberajú príliš veľa času a pravidelnú a najmä vyváženú stravu majú na posledných priečkach. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme našu rodinu osobných kuchárov rozšírili o Luli Chef Midi, ktorý sa hodí do každej domácnosti, kde sa varí pre jedného či dvoch ľudí. 


Luli Chef Midi pripraví mixované aj nemixované polievky, kaše, rastlinné mlieka, detské výživy, príkrmy aj smoothies stlačením tlačidla o 2 až 27 minút. Stačí do neho vložiť suroviny, vybrať správny program a zapnúť. Inšpirovať sa môžete našimi receptami.


Tri základné pravidlá, vďaka ktorým sa udržíte fit po psychickej i fyzickej stránke už poznáte. Ďalší krok je na vás. Držíme palce!