Mamigo Blog Späť v škole! Tip na zdravú desiatu

Späť v škole! Tip na zdravú desiatu

Späť v škole! Tip na zdravú desiatu



Zvoní! Opäť je tu škola a s ňou veľké prestávky a čas na desiatu. Tí, čo si pôjdu do bufetu kúpiť čokoládu, síce možno budú v triede za väčších „frajerov”, no tým, ktorým rodičia do školskej tašky nabalia ovocie, zeleninu či čerstvý chlieb so zdravou nátierkou, to bude lepšie myslieť i tráviť.

Deti by mali počas dňa zjesť približne päť až šesť menších porcií jedla. Tým sa príjem energie rozloží rovnomerne a telo nebude mať potrebu si energiu ukladať do zásoby v podobe tuku. To platí nielen u detí, ale aj u dospelých. Ak teda nejeme pravidelne alebo napríklad len dva razy denne, organizmus sa naučí vytvárať si zásoby na horšie časy. Vo chvíli, keď sa poriadne najeme, nespotrebuje všetku energiu, ale časť z nej si odloží. Ak to takto budeme robiť dlhšie, začneme priberať. Takto v skratke funguje ľudské telo – aj to detské. Preto je veľmi dôležité, aby dieťa jedlo pravidelne a organizmus nemal potrebu vytvárať si zásoby na „horšie” časy.

Čo to znamená v realite? Ak chcete dať svojim deťom do vienka zdravé stravovanie a životný štýl, musíte zaistiť, aby jedli pravidelne aspoň každé tri hodiny. Týmto spôsobom navyše zabránite aj tomu, aby sa prejedali popoludní a večer len preto, lebo majú vlčí hlad. O tom, aké dôležité sú pre výkonnosť počas dňa raňajky, sme sa v niekoľkých našich článkoch na blogu už venovali. Na raňajky však nadväzuje i rovnako dôležitá desiata, ktorá dodáva deťom energiu na učenie sa. Napriek tomu, že hrá v produktivite dieťaťa veľkú rolu, mnohí rodičia ju ignorujú.


MioMat zdravé kaše

Desiata ani zďaleka nemusí byť krajec chleba s nátierkovým maslom, šunkou a syrom. Čo tak vyskúšať zdravé MioMat kaše, ktoré vášmu školákovi dodajú energiu na celé dopoludnie? Naše MioMat kaše sú už namiešané a tak nemusíte rozmýšľať nad kombináciou či množstvom. Všetky sú navyše 100% prírodné, neobsahujú pridaný cukor, konzervanty ani farbivá. Aj príprava je veľmi jednoduchá – obsah vrecúška vysypete do MioMatu, pridáte vodu medzi rysky Min a Max a stlačíte program na prípravu polievky. O 25 minút máte kašu hotovú. Kaše sú čoraz obľúbenejšou formou desiaty či olovrantu, pretože rodičom zaberie jej príprava minimum času a deťom chutí – najmä ak ju dochutíte a ozdobíte ovocím, škoricou, orieškami, kúskami čokolády či grankom.

Vybrať si môžete z piatich druhov, a to:
1/ Ryža - kokos - slzovka
2/ Quinoa - pšeno - pohánka
3/ Amarant - pšeno - ryža - mak

4/ Pšeno - mak
5/ Hŕstková

Lámať hlavu si nemusíte ani s tým, ako túto chutnú desiatu svojmu školákovi zabalíte. Spolu s kašami si môžete objednať aj naše termomisky, ktoré udržia akékoľvek jedlo z MioMatu chladné či teplé – podľa toho, aké ho potrebujete. Termomisky u nás nájdete v dvoch farebných prevedeniach. Žltá so zvieratkami v ZOO bude ideálna pre menšieho školáčika, zelená károvaná pre väčšieho alebo pre vás. Keďže vám MioMat navarí liter kaše, môžete si ju rovno ako desiatu nabaliť aj vy do práce. Veríme, že heslo „zdravo a chutne” sa stane heslom celej vašej rodiny!