Mamigo Blog Smoothies nie je len moderná potravina

Smoothies nie je len moderná potravina

Smoothies nie je len moderná potravina




Krémový nápoj z rozmixovanej zeleniny či ovocia je nabitý vitamínmi. Čo do MioMatu vložíte, to v ňom aj ostane. Na mysli máme všetky vitamíny, ktoré zdravý nápoj obsahuje. Smoothie je navyše veľmi dobre stráviteľné, a to ani zďaleka nie je všetko. Aké blahodarné účinky má na naše telo?

Už vyššie sme naznačili jednu z prvých výhod, ktorú v sebe ukrýva smoothie. Živiny z rozmixovaných surovín sa veľmi dobre vstrebávajú a nezaťažujú náš žalúdok zložitým mechanickým spracovaním ako u pevnej stravy. Už nemusíte mať obavy z pocitu ťažkosti či nadúvania, ktorý sa objavuje po konzumácii čerstvej zeleniny a ovocia. Nášmu telu navyše dodáva poriadnu dávku energie a látky nevyhnutné pre jeho správne fungovanie, ako zdravé sacharidy, bielkoviny, tuky, vlákninu či vitamíny.


Detoxikačná kúra so smoothies

Najmä v horúcom letnom počasí je smoothie i doplnkovým zdrojom tekutín. Nielenže stabilizuje vodu v tele, ale prečisťuje i vylučovacie orgány. Zabudnúť nemôžeme ani na detoxikačné účinky, smoothie prečistí vašu pečeň, žalúdok, žlčník i obličky. Tým, že ingrediencie rozmixujete a nevaríte či neodšťavujete, zachovajú si všetky cenné látky, ktoré sa iným spôsobom prípravy strácajú.


Pozor na čisto ovocné smoothie

Smoothie môže pomôcť i pri chudnutí a zástancom zdravého životného štýlu v jedálničku určite nemôže chýbať. Myslite však na to, že to s ním netreba preháňať – najmä čo sa týka ovocného smoothie. Ak na výrobu tohto zázračného nápoja použijete len ovocie a zeleninu, vaše telo dostane veľký prísun sacharidov, ktoré rýchlo vstrebávajú cukor v krvi. Dôsledkom toho je chuť sladké a pocit hladu. Preto do smoothie pridávajte aj bielkovinu alebo tuk pre spomalenie vstrebávania cukrov v krvi.


Chutné MioMat recepty na smoothie

Aj vy ste dostali chuť na osviežujúce smoothie, ale nemáte inšpiráciu? Sme tu pre vás my a MioMat. V sekcii našich receptov nájdete veľké množstvo nápadov na ovocné i zeleninové smoothies.