Mamigo Blog Naštartujte svoj metabolizmus a spolu s ním aj chudnutie

Naštartujte svoj metabolizmus a spolu s ním aj chudnutie

Naštartujte svoj metabolizmus a spolu s ním aj chudnutie


Zdravý životný štýl, rekreačné športovanie a napriek tomu sa vám nedarí schudnúť. Ako je to možné? Kde robíte chybu? S veľkou pravdepodobnosťou váš metabolizmus nefunguje tak, ako by mal. Nemusíte hneď hádzať flintu do žita, spomalený metabolizmus je problémom mnohých ľudí a v našom článku nájdete pár rád, ako ho opäť naštartovať.


Kardio tréning je pre chudnutie dôležitý

Chudnutiu výrazne napomáhajú kardio tréningy, ktoré skvelo naštartujú váš metabolizmus. K činnostiam, ktoré môžeme zaradiť medzi kardio, patrí napríklad bicyklovanie, korčuľovanie, plávanie alebo beh. Úplne postačí, ak sa niektorej z týchto činností budete venovať polhodinu dvakrát či trikrát do týždňa a výsledky na seba nenechajú dlho čakať. A čo je na tom všetkom najlepšie? Beh, plávanie, korčuľovanie či bicyklovanie sú najmä letné športy. Hor sa do nich!


Chcete schudnúť? Raňajky by ste nemali vynechávať

Raňajky sú základom dňa. Počúvame to z každej strany a je to naozaj tak. Vaše telo potrebuje ráno prijať energiu, s ktorou si vystačí celé doobedie. Aby raňajky splnili svoj účel a nabili vás energiou na dlhší čas, musia obsahovať všetky dôležité živiny – bielkoviny, tuky i cukry. Čo sa s vaším telom deje, ak neraňajkujete? Môže sa spomaliť schopnosť vášho tela spaľovať tuky, pretože sa bude snažiť ušetriť si energiu.


MioMat tip na rýchle a zdravé raňajky

S naším MioMat „hrnčekom var“ si pripravíte chutné a zdravé raňajky rýchlo a úplne jednoducho. Stlačením jedného tlačidla v ňom pripravíte smoothie plné zeleniny a ovocia alebo raňajkové kaše od výmyslu sveta, ktoré vás zasýtia energiou na celé doobedie. MioMat vaše raňajky pripraví do 25 minút, a to úplne sám. Vy zatiaľ môžeme vychystať deti do školy, seba do práce a manžela vyhnať z postele.


Chudnutie a jedlo idú spolu ruka v ruke

Mnohí ľudia si myslia, že pri chudnutí musia jesť menej a výrazne sa obmedzovať. Omyl. Je potrebné si totiž uvedomiť, že náš organizmus čerpá energiu z jedál, ktoré mu počas dňa ponúkneme. Ak teda budete jedlo vynechávať, vaše telo nedostane dostatok energie a živín a môže byť náchylnejšie na rôzne ochorenia a zápaly. Samozrejme, je veľmi dôležité, čo jete. Na rýchle občerstvenie, vyprážané jedlá či polotovary hneď zabudnite. Nemáte čas stáť hodinu pri sporáku, kým uvaríte nejaké zdravé a chutné jedlo? Váš MioMat - hrnček var to spraví za vás! Na našej stránke nájdete množstvo receptov na zdravé krémové polievky, kaše, rastlinné mlieka či smoothie a to všetko aj v RAW verzii.