Mamigo Blog Deň matiek je za dverami! Potešte tú svoju krásnym darčekom

Deň matiek je za dverami! Potešte tú svoju krásnym darčekom

Deň matiek je za dverami! Potešte tú svoju krásnym darčekom

Deň matiek pomaly klope na dvere a vy ešte nemáte vybratý žiaden darček pre svoju mamu? Ak rozmýšľate, ako jej prejaviť svoju lásku a vďaku za všetko, čo pre vás robí, bonboniéra a kvety sú klasika, ktorá nikdy nesklame. V prípade, že chcete byť naozaj originálni, ponúkame vám v nasledovných riadkoch zopár netradičných tipov.

Mamy sú najdôležitejšie osoby na svete, ktoré sú s nami počas našich najkrajších aj najťažších chvíľ. Starajú sa o nás, keď sa necítime dobre, keď si zlomíme ruku a ich nekonečná láska k nám sa nekončí ani v dospelosti, keď sme už samostatní. Možno sa preto pýtate, ako im ukázať, že nám na nich záleží rovnako intenzívne ako im na nás a oplatiť aspoň kúsok ich citu a záujmu?

Upečte sladký koláč


Keďže sme pri súčasnom rýchlom životnom tempe neustále zaneprázdnení, práve čas a snaha vlastnoručne niečo vyrobiť, aby sme potešili milovanú osobu, je tým najcennejším, čo môžeme dať. A verte, že takýto dar si každá mama bude vážiť oveľa viac ako drahé šperky. Nikto z nás nedá dopustiť na maminu kuchyňu a jej neodolateľné koláčiky. Čo keby ste však situáciu otočili a aspoň raz, naopak, napiekli koláč špeciálne vy pre ňu? Použite overený recept, o ktorom viete, že ho má rada, alebo môžete vymyslieť aj svoj vlastný originálny koláč či zákusok z jej obľúbených ingrediencií. Ak aj náhodou výsledok nebude presne taký, ako ste si predstavovali, vôbec sa nestresujte. Počíta sa predsa úmysel a dobrota. Nejdete na súťaž o najdokonalejší koláč na svete, ale robíte niečo pekné, aby ste vyčarovali krásny Deň matiek tej svojej, ktorú ľúbite.

Netradičná kytica


Kúpené kvety síce potešia každú ženu, ale oveľa viac sa mame ráta, ak jej vyrobíte vlastnú nevšednú kyticu z lúčnych kvetov. Je pritom celkom jedno, či použijete fialky, púpavu alebo iné milé kvietky, ktoré nájdete v prírode. Ide o gesto a fakt, že ste vynaložili čas a námahu, aby ste osobu, ktorá vás sprevádza životom od narodenia, potešili a vyčarovali jej úsmev na perách. Papiernictvá ponúkajú širokú paletu rôznych papierových aj saténových stúh či mašlí, ktorými natrhané kvietky môžete vyzdobiť, aby pôsobili skutočne slávnostne. Ak práve nepatríte do skupiny zručných jedincov, nič to, pozrieť si môžete rôzne návody a blogy, kde nájdete množstvo postupov, ako krásne a pritom jednoducho vyzdobiť kyticu či inú drobnosť, ktorú chcete darovať.

Odbremeňte ju od varenia


Mamy trávia v kuchyni množstvo času prípravou vynikajúcich jedál a dezertov, obedov do školy a večerí pre celú rodinu. Prečo ich teda neodbremeniť darčekom v podobe revolučného hrnčeka MioMatu, vďaka ktorému budú mať menej práce? V podstate sa dá povedať, že ide o „hrnček, var“, podobný tomu, ktorý poznáme z rozprávky. MioMat totiž skutočne varí celkom sám, a to nielen krémové polievky či chutné kaše, pripravuje aj čerstvé smoothie alebo rastlinné mlieko z kokosu, strukovín či obilnín. A dokonca aj v raw kvalite. „Väčšinu zákazníkov MioMatu tvoria skutočne maminy, ktoré v ňom našli výborného pomocníka na varenie krémových polievok pre deti. Jedlo je čerstvé, nie sú v ňom žiadne prísady a emulgátory, takže presne viete, čo jete,” ozrejmujú MioMat-ky Zuzana a Simona. Štýlové prevedenie v praktickom balení je vhodné pre každú gazdinku, ktorú odbremení od množstva povinností pri príprave chutných jedál pre seba či pre svojich potomkov. Do hrnčeka novej generácie totiž stačí vložiť ingrediencie a počkať, kým urobí všetku prácu za vás. Netreba sa báť nových kombinácií a experimentov. Stačí 2 - 25 minút a jedlo sa môže podávať. Mama zatiaľ môže využiť čas na niečo iné alebo si oddýchnuť a dopriať si chvíľku pre seba po náročnom dni v práci. MioMatom jej zabezpečíte nielen potešenie z darčeka, ale aj praktického pomocníka v kuchyni, ktorý jej bude šetriť čas každý jeden deň.

Kúpte knihu


V dobe plnej smartfónov, tabletov a počítačov čím ďalej, tým viac zabúdame na klasické knihy a pozitíva, ktoré nám dokážu prinášať. Často zostávajú podceňované, a pritom môžu byť skvelým darčekom. Okrem príjemného oddychu a zrelaxovania mysle od každodenných povinností si hlava a oči odpočinú aj od neustáleho žiarenia vychádzajúceho z digitálnych hračiek. Navyše si knihu možno vziať aj do prírody a nebude hroziť, že nám ako pri tablete obrazovku začierni svietiace slnko. Klasická kniha, či už dobrodružná, detektívna, romantická alebo odborná, je rozhodne skvelým darom pre vyťažené ženy, ktoré sa musia starať o domácnosť a rodinu. Pri čítaní aspoň na chvíľu uniknú do iného sveta a zároveň si budú cibriť a rozširovať slovnú zásobu.

Tak čo, už ste sa rozhodli, ktorý darček je ten „naj“ práve pre vašu mamu?