Mamigo Blog Zužitkujte úrodu čerstvej zeleniny a ovocia s MioMatom

Zužitkujte úrodu čerstvej zeleniny a ovocia s MioMatom



Drina v záhrade priniesla svoje ovocie a odrazu máte za domom súkromný trh plný zrelých plodov. Čo ale s toľkou nádielkou zeleniny a ovocia? Niečo pôjde do zaváraninových pohárov, niečo do mrazničky a zvyšok nadelíte rodinke aj susedom. 


Avšak predtým, ako všetko spracujete a rozdáte, najedzte sa čerstvých plodov do sýtosti. Keď nastúpia chladné jesenné dni, vitamíny vám prídu vhod. Zužitkujte úrodu čerstvej zeleniny a ovocia s MioMatom a posilnite imunitu pred nástupom sezónnych ochorení. 


Domáca detská výživa, plná chuti a vitamínov

Detská výživa, alebo ak chcete „presnidávka“ je zaužívaná klasika. Jej výrobou však strávite celé popoludnie a večer zabijete umývaním riadu. Okrem toho spracovaním ovocia pri vysokých teplotách vaše deti ukrátite o cenné živiny. S MioMatom si detská výživa uchová vitamíny a máte ju hotovú takmer bez práce. Pri správnom skladovaní vydrží niekoľko týždňov aj bez použitia konzervantov. 


  • Jablková výživa so škoricou

Očistite 4 stredne veľké jabĺčka, nakrájajte na kúsky a vložte do MioMatu. Pridajte 1,3 odmerky špaldy, 0,5 odmerky strúhaného kokosu, lyžičku mletej škorice a zalejte vodou medzi rysku Min a Max. Už iba zapnete program Mash / Soup a o 25 minút je výživa hotová. 


Krémové smoothie zo záhradky

Smoothie je skvelé na raňajky a v podobe olovrantu doplní energiu, stratenú počas dňa. Dá sa pripraviť z ovocia aj zeleniny a ponúka toľko kombinácií, že sa vám nikdy nezunuje. Rozmixované suroviny sú ľahšie stráviteľné a telo využije všetky živiny na maximum. Smoothie z čerstvých plodov obsahuje veľa vlákniny, ktorá rozhýbe lenivé črevá a vitamíny posilnia obranyschopnosť celej rodinky. Doplňte ovocie a zeleninu správnymi prísadami a máte vyvážený koktail sacharidov, tukov a bielkovín. 


  • Kokosové smoothie s broskyňami a mrkvou

Očistite 550 g broskýň, 2 mrkvy, nakrájajte na kúsky a vložte do MioMatu. Pridajte 2 nakrájané banány, odmerku strúhaného kokosu a dolejte vodou. Stlačte program Smoothie a bežte späť do záhrady, pretože deti budú chcieť „dupľu“. 


Polievka musí byť

Polievka je tajný trik mamičiek, ako dostať do detí zeleninu. Tanier polievky pripraví bruško na hlavný chod, zasýti na večeru a dokonca je skvelá aj na raňajky. Aby si zelenina zachovala vitamíny, polievku netreba variť dlho. MioMat to dobre vie a polievky pripravuje aj v RAW kvalite. 


  • Paradajková RAW polievka na každý deň

Umyte 500 g chery paradajok, 1 cibuľu, kúsok cukety a zelené fazuľky. Všetko nakrájajte na kúsky, dajte do MioMatu, dolejte vodu a zapnite program RAW. O 15 minút je studená letná polievka hotová. Už stačí iba dochutiť a môže sa podávať.


Hurá do školy

Nový školský rok je tu čo nevidieť a deti budú potrebovať veľa energie, aby si vzorne plnili povinnosti. Tú získajú z ovocia a zeleniny. Zabaľte školákom zdravú desiatu do veselých  termomisiek Luli, aby mali obľúbenú výživu, smoothie alebo polievku z MioMatu vždy so sebou.