Mamigo Blog Silvester: tipy na jednoduché recepty

Silvester: tipy na jednoduché recepty

Silvester: tipy na jednoduché recepty



Rozmýšľate nad tým, čo by ste pripravili na tohtoročnú silvestrovskú párty? Vybrali sme päť skvelých a jednoduchých receptov na silvestrovské chuťovky z našej stránky. Inšpirujte sa.


Avokádové guličky
Avokádové guličky sú zdravšou verziou čokoládových guličiek obalených v kokose. Na silvestrovskom stole rozhodne chýbať nemôžu. Čo na na budete potrebovať? Dve MioMat odmerky kešu orieškov alebo porciu orieškov, ktorá vám ostala po príprave orechového mlieka. Ďalej si pripravte jednu odmerku chia semienok, zrelé avokádo, odmerku hrozienok, polievkovú lyžicu medu, čajovú lyžičku škorice a strúhaný kokos na obalenie guličiek. Postup prípravy, ktorá je veľmi jednoduchá a zaberie vám len 15 minút, nájdete na našej stránke.

POSTUP NA PRÍPRAVU AVOKÁDOVÝCH GULIČIEK


Ananásové muffiny
Muffiny sú veľmi vďačnou silvestrovskou pochúťkou, pretože ich pripravíte rýchlo a svieža ananásová chuť vám pripomenie leto. To sa počas silvestrovských mrazov určite zíde. Na naše ananásové muffiny budete potrebovať približne 350 gramov ananásu po očistení, 5 MioMat odmeriek pomixovaných madlí, 2 odmerky strúhaného kokosu, 2 vajíčka, 2 polievkové lyžice chia semienok a 4 čajové lyžičky kypriaceho prášku z vínneho kameňa. Môže byť však pokojne aj obyčajný. Príprava vám zaberie 35 minút.

POSTUP NA PRÍPRAVU ANANÁSOVÝCH MUFFINOV


Baklažánová nátierka
Oslava bez pomazánky? To nie je ono! Preto sme pre vás vybrali aj niekoľko tipov na chutné zeleninové pomazánky. Jednou z nich je zdravá baklažánová pomazánka. Baklažán je ľahký, no zasýti. Obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok, ktoré podporujú imunitu a trávenie. Na silvestrovské oslavy ako stvorený. Na nátierku budete potrebovať jednu porciu cíceru, ktorý ostal po príprave cícerového mlieka, jeden baklažán, dva strúčiky cesnaku, soľ a korenie. Príprava nátierky vám zaberie 45 minút, a to kvôli tomu, že baklažán je potrebné najskôr upiecť.

POSTUP NA PRÍPRAVU BAKLAŽÁNOVEJ NÁTIERKY


Paprikovo-baklažánová nátierka z okary
Chutnou silvestrovskou nátierkou je aj paprikovo-baklažánová, ktorá sa pripravuje podobne ako tá predchádzajúca. Budete na ňu potrebovať dve MioMat odmerky okary, jeden baklažán, dve červené papriky, strúčik cesnaku, soľ a korenie. Jej príprava vám zaberie 45 minút a postup, ako na to, nájdete v odkaze nižšie.

POSTUP NA PRÍPRAVU PAPRIKOVO-BAKLAŽÁNOVEJ NÁTIERKY Z OKARY


Čokoládovo-banánové košíčky
Po týchto chutných košíčkoch sa na silvestrovskom stole len tak zapráši. Na ich prípravu budete potrebovať dve MioMat odmerky lieskových orieškov, pol odmerky kokosového oleja, dve odmerky ovsenej múky, jednu odmerku hrozienok, jeden banán a čokoládu na varenie. Ich príprava vám zaberie len 20 minút a sú skutočne chutné.

POSTUP NA PRÍPRAVU ČOKOLÁDOVO-BANÁNOVÝCH KOŠÍČKOV