Mamigo Blog Instantným polievkam hovoríme NIE! Prečo sa im vyhnúť?

Instantným polievkam hovoríme NIE! Prečo sa im vyhnúť?


Stalo sa vám, že ste si na obed alebo večeru namiesto kvalitnej stravy zaliali instantnú polievku? Nerobte to! Možno sa vám bude zdať, že instantnou polievkou ušetríte čas, no ani tento „benefit” nemusí platiť. Instantné polievky majú navyše veľmi ďaleko od zdravého životného štýlu. 

Najmä mnohými milované čínske polievky obsahujú nebezpečnú konzervačnú látku TBHQ, ktorá je vedľajším produktom butánu a používa sa najmä v ropnom priemysle. Nebezpečné sú nielen pre mužov, ale najmä pre ženy, ktorým časté konzumovanie môže narušiť celú hormonálnu sústavu. Medzi najčastejšie zdravotné problémy patrí najmä cukrovka, obezita a kardiovaskulárne ochorenia. 


Nafúknuté brucho? Jeden z mnohých negatív instantnej polievky

Instantné polievky môžeme pokojne prirovnať k fastfoodu. Sú chutné, rýchlo nasýtia a cena je veľmi nízka, preto si ich môže dovoliť každý. Avšak, pozrime sa na druhú stranu mince. Instantné polievky obsahujú nesmierne množstvo „É-čok”, ktoré nie sú pre náš organizmus  prospešné. Námietky proti instatným polievkam má aj ľudský žalúdok a trávenie. Jej strávenie trvá niekoľko hodín. V dôsledku toho, že sa s ňou telo trápi, sa môžete cítiť nafúknuto alebo pociťovať iné tráviace problémy. 


To však ani zďaleka nie je všetko. Zvyšuje sa tiež riziko mŕtvice a cukrovky. Môžete taktiež trpieť vysokým krvným tlakom, vysokou hladinou cholesterolu a cukru v krvi. O nafúknutom bruchu ani nehovoríme. Ide o najviditeľnejší príznak toho, že konzumujete práve spomínané instantné polievky. Nadmerná konzumácia tukov vplýva najmä na naše cievy a srdce. Ak sú rezance vysmážané v palmovom oleji či masti, tak hodnota nasýtených tukov je ešte vyššia. 


Problémom je aj soľ

Čo hovoríte na koreniny vo vrecúšku, ktoré sú pribalené k polievke? Soľ dodáva instantným polievkam špecifickú chuť, avšak taká vysoká dávka sodíka môže zle pôsobiť na krvný tlak. Vo vrecúšku sa tiež môže nachádzať glutaman sodný, ktorý slúži na zvýraznenie chuti. Až tretina ľudí je na „chemický“ glutaman citlivá a jeho nadmerná konzumácia môže viesť až k zdravotným ochoreniam mozgu či k tvorbe nádorov. 


S MioMatom - hrnčekom var, je nedostatok času na varenie len výhovorkou 

Ako sme už v úvode spomínali, mnohí sa ku konzumácii instantných polievok uchyľujú kvôli tomu, že nemajú čas na prípravu normálneho plnohodnotného jedla. S naším MIoMatom môžete na nezdravé polievky raz a navždy zabudnúť. 


Tento prístroj dokáže divy. Polievky, kaše, detské výživy, rastlinné mlieka a smoothies sú v MioMate hotové za pár minút. Pokrájanie ingrediencií vám veľa času nezaberie a kým MioMat bude variť, vy sa môžete venovať niečomu inému. Za maximálne 25 minút máte na stole zdravie v tanieri. Inšpirovať sa môžete až viac ako 600 receptami - sú chutné a hlavne zdravé. 


Výhodou je, že obsluhovať MioMat zvládnu aj deti. Ak máte deti väčšie, navštevujú strednú či vysokú školu a bývajú na internáte, zaobstarajte im tento vynález na internát. Vyhnú sa tak instantným polievkam a ich imunita sa značne posilní. 


MioMat, hrnček var v sebe spája funkcie polievkovaru, kašovaru, výrobníka rastlinného mlieka a smoothie makera.

 

Kvalitné termomisky 

Ak si radi doprajete kašu alebo polievku v škole či práci, ľahko si ju zabalíte a premiestnite pomocou praktických Luli termomisiekV ponuke je viacero modelov - z rôznych veľkostí a dizajnov si určite vyberiete. Okrem toho majú skvelé izolačné vlastnosti, a preto si v nich môžete zobrať jedlo kamkoľvek - do práce, do školy alebo na výlet. Vďaka dvojitej stene s vákuom udržia jedlo teplé, či chladné až 12 hodín.