Mamigo Blog Bezpečný domov pre vaše bábätko

Bezpečný domov pre vaše bábätko




Príchod nového člena rodiny zmení celý váš doterajší život. Zmeníte svoj režim, koníčky idú bokom a všetku svoju energiu venujete bábätku. Rastie vo vás prirodzený pud ochrany a zmena sa prejaví aj vo vašej domácnosti. 


Domov má byť útočisko – miesto, kde sa dieťa necíti ohrozené, miesto na ktoré bude s láskou spomínať, keď ho raz opustí. Avšak aj u vás doma číhajú nástrahy, ktoré dieťa ohrozujú. Aby bábätko vyrastalo v bezpečnom prostredí, je potrebné zaviesť nevyhnutné opatrenia. Nechajte si od nás poradiť a vychutnajte si neopakovateľné chvíle s bábätkom bez strachu o jeho bezpečnosť. 


Opatrnosť na prvom mieste 


Keď dieťa zistí, že svet nekončí ohrádkou na postieľke, pripravte sa na krušné chvíle. Všetko je predsa nové, nepoznané a túžba objavovať v ňom rastie. Všetko by bolo v poriadku, keby deti vedeli, kde končia hranice bezpečnosti. Stačí, aby ste sa iba otočili a katastrofa je na svete. Dodržiavajte základné opatrenia a ochráňte dieťatko pred úrazom. 


  • Pred každým prebaľovaním overte stabilitu prebaľovacieho stolíka alebo podložky.

  • Pri kúpaní dieťa nikdy nenechávajte osamote, ani sa od neho nevzďaľujte, a to aj v prípade nízkej hladiny vody vo vaničke. Vaňu, sprchový kút aj podlahu v kúpeľni vybavte protišmykovými podložkami. 

  • Všetky zástrčky v byte zaistite krytkou a nezabudnite ani na predlžovačky a visiace káble na spotrebičoch.

  • Čistiace prostriedky, kozmetiku, lieky, jednoducho všetko, čo by mohlo dieťa zjesť, odstráňte z jeho dosahu.

  • Na ostré hrany nábytku nasaďte chrániče a dajte „zbohom“ dlhým obrusom, dečkám aj záclonám.
Všetky predmety, ktoré by mohlo dieťa stiahnuť alebo prevrhnúť presuňte na nedostupné miesto. Ak nemáte vstavaný smetný kôš, voľne stojaci kôš presuňte do skrinky alebo komory. 

  • Všetky schodiská zabezpečte zábranami.


Bezpečnosť je vybavená, teraz môžu prísť na rad zážitky a spomienky


Zavedenie bezpečnostných opatrení nemá význam iba pre ochranu dieťaťa, ale aj pre vás. Nebudú vás sužovať obavy a môžete si naplno vychutnať jedinečné chvíle. Všetky tieto nádherné a neopakovateľné momenty môžete zachytiť na HD kamere  Babeyes zabudovanej do roztomilej dekorácie v tvare medvedíka. A to nie vašimi očami, ale očami vášho drobca. O pár rokov to bude pekná spomienka nielen pre vás, ale aj pre neho. Zistí, ako ste sa mu prihovárali, keď bol ešte maličké bábätko. Uvidí, s akou nehou a láskou sa k nemu vždy prihováral ocko či dedko. 


Babeyes kameru nalepíte jemnou samolepkou na oblečenie dieťatka. Kamera sníma obraz aj hlas a je možné nastaviť automatické natáčanie vďaka detekcii pohybu. Kde takúto kameru kúpite? No predsa v našom e-shope Mamigo.sk.